Ψαροταβέρνα «Πεκάμ» | Άγκιστρο

Η Επιχείρηση βρίσκεται πολύ κοντά στην Ελληνοβουλγαρική μεθόριο και κοντά στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.
Είναι εγκαταστημένη σε ιδιόκτητη έκταση 16 στρεμμάτων, μέσα στην οποία βρίσκονται και οι πηγές του νερού που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία του Ιχθυοτροφείου.
Πρόκειται για μια μορφής οικογενειακή επιχείρηση στην οποία συμμετέχουν :
Τάσσης Γεώργιος Διευθύνων Σύμβουλος, Τάσσης Κωνσταντίνος Υπεύθυνος Παραγωγής, Τάγκας Γεράσιμος.
Ιδρύθηκε το έτος 1980 και στην αρχή ασχολήθηκε μόνο με την παραγωγή πέστροφας, η οποία σε πρώτη φάση προωθείτο στην αγορά για κατανάλωση σε νωπή μορφή.
Το έτος 1983 λειτούργησε εστιατόριο 300 περίπου θέσεων, αξιοποιώντας το ειδυλλιακό τοπίο στο οποίο βρίσκεται.
Το έτος 1988 ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την μεταποίηση της πρωτογενούς παραγωγής της με πολύ καλά αποτελέσματα για συνεχή βελτίωση.
Δέκα χρόνια μετά, έχοντας πια φθάσει σε άριστα αποτελέσματα όσον αφορά την ποιότητα του προϊόντος, υλοποίησε ένα πρόγραμμα επέκτασης και εκσυγχρονισμού της μονάδας μεταποίησης, που την κατέστησε μοναδική στην ποιότητά της.
Παράλληλα ξεκίνησε πειραματισμούς και σε άλλα είδη ψαριών και σήμερα είναι έτοιμη να προσφέρει αρίστης ποιότητας καπνιστό χέλι.
Ήδη βρίσκεται σε εφαρμογή ένα σχέδιο για εκσυγχρονισμό της μονάδας υδατοκαλλιέργειας, με σκοπό την αύξηση της δυναμικότητάς της και την κάλυψη με όσο γίνεται μεγαλύτερο ποσοστό της πρώτης ύλης, της μονάδας μεταποίησης.
Η επιχείρηση προσανατολίστηκε νωρίς στην καθετοποίηση της παραγωγής της.
Πρωταρχικός της κανόνας υπήρξε πάντα η επίτευξη της καλύτερης δυνατής ποιότητας. Οι συνθήκες παραγωγής είναι άριστες, ιδίως μετά την ολοκλήρωση του σχεδίου βελτίωσης της μονάδας. Είναι εφοδιασμένη με τελευταίου τύπου μηχανήματα, με εργαστήριο μικροβιολογικού και ποιοτικού ελέγχου και τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες ορθής υγιεινής πρακτικής.
Κατά την παραγωγή δεν χρησιμοποιούνται χημικά συντηρητικά, ή χημικές χρωστικές ύλες αποκλείονται ψάρια που έχουν καταναλώσει αντιβιοτικά.

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλέφωνο: (+30) 23230 41293, (+30) 23230 41191, (+30) 6976 222190

FAX: +30 23230 41192

E-mail: pekam@otenet.gr