Σέρρες

ΣΕΡΡΕΣ

Καρδιά της πόλης η πλατεία Ελευθερίας με το Μεζεστένι στο κέντρο ( την παλιά σκεπαστή οθωμανική αγορά που στεγάζει σήμερα το Αρχαιολογικό Μουσείο ) και αφετηρία για μια σειρά συνδεόμενους πεζόδρομους όπου γίνεται όλο το ημερήσιο και κυρίως νυχτερινό παιχνίδι με καλοβαλμένα all day café bar δίπλα -δίπλα σε σουβλατζίδικα, νεαρόκοσμο, φοιτητόκοσμο, κόσμο της αγοράς και Σερραίους με καλή διάθεση για ζωή και ευγένεια.
Η πόλη, στερείται εκτός ελαχίστων, ( ας πούμε το θαυμάσια αποκατεστημένο Ζιντζιρλί Τζαμί ) τα αρχιτεκτονικά στολίδια του οθωμανικού παρελθόντος της ύστερα από την πυρπόλησή της από τους Βούλγαρους καθώς αποχωρούσαν μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στερείται και από τον νεοκλασικό αρχιτεκτονικό στολισμό της καθώς η αντιπαροχή στις δεκαετές του ’60 και ’70 έκανε και εδώ, ό,τι και σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της χώρας. Μόνο η παλιά συνοικία Καλλιθέα κρατάει κάτι ακόμα από το παλιό ύφος και ορισμένα σκόρπια πανέμορφα κτίρια όπως η οικία Ζιαπάρα στα Πάνω Καμενίκια.
Η πόλη όμως ανασαίνει με μεγάλες πλατείες και εύκολα χαραγμένους δρόμους και προπάντων με την πανέμορφη κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων, κατάφυτη με χείμαρρους, πλατάνια και μια τεχνητή λίμνη και –μόλις 2 χλμ. έξω από την πόλη και την καταπράσινη περιοχή του Αγίου Ιωάννη με τα τρεχούμενα νερά, τους καταρράκτες αλλά και τις ταβέρνες.

Τα μουσεία της, η πυκνή βραδινή ζωή, και το δάσος του Λαϊλιά με το χιονοδρομικό του κέντρο ( 25 χλμ. ) και το ορειβατικό Καταφύγιο, την αναδεικνύουν σε αυτόνομο, τουριστικό σημείο για όσους αγαπούν τα χειμερινά σπορ και τους ωραίους περίπατους στο δάσος σε συνδυασμό με τις ανέσεις, τις πολιτιστικές παροχές και την αγορά ενός αστικού περιβάλλοντος.

loading videos
Loading Videos...
Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available car for this location, time and/or date you selected.

  Total: No car found .    view all

  Search for Cars

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 2 hotels .    Showing 1 - 2 view all

  Search for Hotels

  Not what you're looking for? Try your search again

  There are no available tour for this location, time and/or date you selected.

   Total: No tour found .    view all

   Search for Tour

   Not what you're looking for? Try your search again

   There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

    Total: No activity found .    view all

    Search for Activity

    Not what you're looking for? Try your search again

    There are no available rentals for this location, time and/or date you selected.

     Total: No rental found .    view all

     Search for Vacation Rentals

     Not what you're looking for? Try your search again