Καβάλα

ΚΑΒΑΛΑ

Πρωτεύουσα του νομού είναι η Καβάλα, μια σύγχρονη, παραθαλάσσια πόλη-χτισμένη αμφιθεατρικά στους πρόποδες του όρους Σύμβολο- που διατηρεί πολλά στοιχεία από την παλιά της φυσιογνωμία.
Οι μεγάλες πλατείες, τα μοντέρνα κτήρια, τα εμπορικά κέντρα στη δυτική πλευρά της πόλης γειτονεύουν αρμονικά με τα παραδοσιακά σπίτια, τους μπαξέδες και τα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης (συνοικία Παναγία).

Ιστορικά στοιχεία

Η ιστορία της πόλης αρχίζει από τον 7ο π.Χ. αιώνα με το όνομα Νεάπολις σαν αποικία των Θασίων. Αργότερα, σαν επίνειο της πόλης των Φιλίππων ακμάζει κατά τους χρόνους του Μακεδονικού κράτους του Φιλίππου Β, πατέρα του Μ.Αλεξάνδρου. Τον 8ο αι. είναι γνωστή με το όνομα Χριστούπολις και μετά από έντονες περιπέτειες  και αγώνες την εποχή των Σταυροφοριών, εμφανίζεται πάλι γύρω στο 1500μ.Χ. με το σημερινό της όνομα και εξελίσσεται γρήγορα σε σημαντικό λιμάνι, ιδιαίτερα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.
Ο 20ος αιώνας βρίσκει την Καβάλα στην χρυσή της εποχή. Από το 1903 μέχρι το 1909 οι Έλληνες κάτοικοι, με υψηλό εθνικό φρόνημα, παίρνουν μέρος στον Μακεδονικό αγώνα. Η άνθηση του καπνεμπορίου και η αύξηση του πληθυσμού έχουν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία πλατιάς εργατικής τάξης  που οργανώνεται σε ισχυρά εργατικά σωματεία διεκδικώντας δυναμικά τα αιτήματά της.
Η Καβάλα σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες (περίπου 80000 κάτοικοι), μετά την Θεσσαλονίκη, πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές της οροσειράς «Σύμβολο».
Είναι η πόλη που πολλοί την κατατάσουν ανάμεσα στις ομορφότερες και γραφικότερες της χώρας μας εξαιτίας της μοναδικής της φυσιογνωμίας, της προνομιακής τοποθεσίας στην οποία χτίστηκε αλλά και της ζεστής και φιλικής της ατμόσφαιρας.
Όπου και αν βρίσκεστε η Καβάλα είναι σίγουρα κοντά σας, καθώς συνδέεται με όλη την Ελλάδα με καθημερινή χερσαία, εναέρια και θαλάσσια συγκοινωνία και με την Ευρώπη με πτήσεις charter.
loading videos
Loading Videos...
Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available car for this location, time and/or date you selected.

  Total: No car found .    view all

  Search for Cars

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 1 hotel .    Showing 1 - 1 view all

  Search for Hotels

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 4 tours .    Showing 1 - 4 view all

  Search for Tour

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 1 activity .    Showing 1 - 1 view all

  Search for Activity

  Not what you're looking for? Try your search again


  Total: 1 vacation rental .    Showing 1 - 1 view all

  Search for Vacation Rentals

  Not what you're looking for? Try your search again