ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ  – ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ – ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

ΒΟΥΠΕΡΤΑΛ

Το Βούπερταλ (γερμ. Wuppertal) είναι πόλη της Γερμανίας. Βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έχει πληθυσμό 356.420 κατοίκους. Φημίζεται για το Σβέμπεμπαν (Schwebebahn), το εναέριο τραίνο που μεταφέρει τους επιβάτες της πόλης. Το Βούπερταλ είναι σημαντικό βιομηχανικό κέντρο συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών όπως: μεταλλουργία, χημικές ουσίες, ιατρική (Bayer), ηλεκτρικές συσκευές, ρόδες, οχήματα και εξοπλισμός εκτύπωσης. Ένα από τα διασημότερα παυσίπονα, η ασπιρίνη, εφευρέθηκε στο Βούπερταλ.
Η πόλη σχηματίστηκε το 1929 με την ένωση των πόλεων Barmen, Elberfeld, Vohwinkel, Ronsdorf, Cronenberg, Langerfeld και Beyenburg. Το όνομα της νεοσύστατης πόλης ήταν αρχικά Barmen-Elberfeld και μετά το 1930 πήρε το όνομα που έχει σήμερα, Βούπερταλ (γερμ. Wuppertal, που σημαίνει η κοιλάδα του Βούπερ).

Η πόλη έχει μια, μοναδική στη Γερμανία, δομή που μοιάζει με κορδέλα εξαιτίας των απόκρημνων λόφων κατά μήκος του ποταμού Βούπερ (Wupper). Τα δεσπόζοντα κέντρα της πόλης, τα Elberfeld (ιστορικό εμπορικό κέντρο) και Barmen (πιο βιομηχανοποιημένο) συγκροτούν μια ενωμένη οικοδομημένη περιοχή από το 1850. Τις επόμενες δεκαετίες η «Πόλη του Βούπερ» έγινε η κυρίαρχη βιομηχανική συσσωμάτωση των περιοχών στη Βορειοδυτική Γερμανία. Πριν από το τέλος του 19ου αιώνα, αυτό το αστικό συγκρότημα είχε υποσκελιστεί από την Κολωνία, το Ντίσελντορφ και την περιοχή του Ρουρ, όλα με πολύ πιο ευνοϊκή γεωγραφική θέση.
Το Ντίσελντορφ είναι πρωτεύουσα του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και περίπου 580.000 κάτοικοι ζουν εκεί. Ο ποταμός Ντίσελ, διασχίζει την πόλη απ’ όπου πήρε και το όνομά της. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, αλλά επίσης οικονομικά και διοικητικά κέντρα του κρατιδίου

ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

Τα κυριότερα αξιοθέατα του Ντίσελντορφ είναι:
Η Rheinuferpromenade, είναι μία προκυμαία 2 χιλιομέτρων, που οδήγησε τους πολίτες πίσω στον ποταμό Ρήνο.Κατασκευάστηκε μεταξύ 1990 και 1997 και κόστισε 570 εκατ. μάρκα.Πάνω από τη σήραγγα, υπάρχει ο παραλιακός δρόμος, ο οποίος εκτείνεται από τη γέφυρα Oberkassel κατά μήκος της παλιάς πόλης

www.videotex.gr | www.enachannel.gr
Copyright © ENA Channel

Loading Maps
View
Normal Midnight Family Fest Open dark Riverside Ozan
My Location Fullscreen
There are no available car for this location, time and/or date you selected.

  Total: No car found .    view all

  Search for Cars

  Not what you're looking for? Try your search again

  There are no available hotel for this location, time and/or date you selected.

   Total: No hotel found .    view all

   Search for Hotels

   Not what you're looking for? Try your search again

   There are no available tour for this location, time and/or date you selected.

    Total: No tour found .    view all

    Search for Tour

    Not what you're looking for? Try your search again

    There are no available activity for this location, time and/or date you selected.

     Total: No activity found .    view all

     Search for Activity

     Not what you're looking for? Try your search again

     There are no available rentals for this location, time and/or date you selected.

      Total: No rental found .    view all

      Search for Vacation Rentals

      Not what you're looking for? Try your search again